Af en toe zou het heel makkelijk zijn als je op voorhand zou weten hoe je de juiste indruk maakt. Op bijvoorbeeld je nieuwe schoonfamilie, de sportclub of voor je nieuwe collega’s! We willen allemaal het liefst onszelf zijn bij die eerste indruk, maar dan wel de beste versie als het even kan.

Als je gaat solliciteren naar een nieuwe baan, ben je soms ook afhankelijk van een eerste indruk. Hoe je het ook went of keert, mensen hebben als snel bedacht wat ze van je vinden bij een eerste ontmoeting. Onze Talent Sourcers hebben het eerste contact met werkzoekenden binnen Kunneman & Vandenbroek. Zij geven je hier een kijkje in de keuken en vertellen wat het beste op hen overkomt….

 

 

Lisanne: “Als de kandidaat snel zijn of haar cv toestuurt. Dan weet je dat een kandidaat ook energie in jou wil steken!

 

 

Joy: “Een gezonde portie motivatie en goede communicatie is wat een kandidaat kan maken of kraken. Ik word enthousiast van kandidaten die laten zien dat zij graag willen en bereid zijn hun best te doen. Daarnaast is goede communicatie key. Het is vanuit beide kanten fijn om van de andere partij te weten hoe de zaken ervoor staan.

 

 

Kristel: “Als een kandidaat op een prettige manier communiceert en afspraken nakomt. Wij doen altijd ons best om zo helder en snel mogelijk te communiceren, fijn als dat terugkomt :-)”

 

 

Merel: “Voor mij zit hem dat in de communicatie, hoe reageert een kandidaat op mijn benadering. Stelt hij/zij goede vragen of is iemand kort en alleen gefocust op (in mijn ogen) oppervlakkige dingen. En, worden afspraken nagekomen! Dus, als ik vraag om een cv te sturen, dat iemand dit dan ook doet.

Duidelijk lijkt me:

  1. Afspraken nakomen – zo blijft alles op rolletjes lopen
  2. Vriendelijk communiceren – we doen allemaal ons best
  3. Transparant zijn – maakt de zaak voor alle partijen duidelijk

Thanks ladies, tot volgende week!

 

Tim