Skip to main content

Ons Assessmentaanbod:

DISC-Profiel Analyse

DISC-analyse is een Assessment die gericht is op het evalueren van iemands gedragsstijl en voorkeuren. Het meet vier hoofddimensies: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. De analyse onderzoekt hoe een individu zich gedraagt, communiceert en reageert op verschillende situaties. Het biedt inzicht in iemands sterke punten, communicatiestijl, motivaties en mogelijke uitdagingen. De DISC-analyse kan worden gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, teambuilding, communicatieverbetering en loopbaanbegeleiding.

Disc Analyse

TalentProfiel Scan

Met de TalentProfiel Scan worden verschillende aspecten getest om te beoordelen of een medewerker daadwerkelijk over de benodigde competenties beschikt voor een functie. Dit omvat het onderzoeken of de competenties passen bij de persoonlijkheid van de medewerker en of de medewerker gemotiveerd is om deze competenties te ontwikkelen. Dit stelt werkgevers in staat om weloverwogen keuzes te maken.

GedragsProfiel Analyse

Deze recruitment assessment is een waardevol instrument dat helpt om een beter begrip te krijgen van iemands karakter en gedrag. Door het analyseren van de vijf belangrijkste persoonlijkheidsdimensies – extraversie, vriendelijkheid, consciëntieusheid, emotionele stabiliteit en openheid voor ervaringen – kunnen we een gedetailleerd beeld krijgen van iemands persoonlijkheid en hoe ze zich doorgaans gedragen in verschillende situaties. Het verkrijgen van dit inzicht kan waardevol zijn bij het nemen van beslissingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, carrièreplanning en teamvorming.

Drijfveren Analyse

Door het analyseren van de verschillende drijfveren van een persoon, zoals prestatie, autonomie, sociale interactie, balans en macht, kunnen we een gedetailleerd beeld krijgen van wat hen motiveert en voldoening geeft in hun werk. Dit inzicht kan van onschatbare waarde zijn bij het begeleiden van loopbaankeuzes, het creëren van een betere werkplek en het stimuleren van persoonlijke groei. Door te begrijpen wat de drijfveren en energiegevers van de deelnemer zijn, kunnen we hen beter ondersteunen bij het bereiken van hun doelen en het bevorderen van hun motivatie en betrokkenheid in hun professionele leven.

Denkvermogen Analyse

Met de Denkvermogen Analyse worden de cognitieve capaciteiten getest, specifiek uw vermogen om cognitieve problemen snel en gemakkelijk op te lossen. De resultaten worden vergeleken met die van een normgroep, bestaande uit mensen met een vergelijkbaar opleidingsniveau. De score wordt weergegeven als een t-score, waarbij een score van 50 het gemiddelde van de normgroep vertegenwoordigt. De score kan variëren van onder gemiddeld tot bovengemiddeld. Het rapport biedt informatie over de betekenis van uw score en suggereert eventuele vervolgstappen.

versterking

Toelichtingsgesprek

Ontdek de prestaties in detail! Heeft u onlangs de resultaten van een online assessment terug gekregen en heeft u behoefte aan een toelichtingsgesprek? Ons professionele team zal de resultaten uitgebreid bespreken, al uw vragen beantwoorden! Neem nu contact met ons op om een afspraak te maken.

Een Assessment wordt gebruikt om verschillende redenen:

Een grondige evaluatie is de sleutel tot het vinden van de perfecte kandidaat die naadloos past binnen uw organisatiecultuur en moeiteloos kan samenwerken met het bestaande team. Hier komen assessments om de hoek kijken, als een onmisbaar instrument dat u helpt de juiste persoonlijkheidskenmerken en sociale vaardigheden te identificeren die van vitaal belang zijn voor een succesvolle samenwerking. Het stelt u in staat om diep inzicht te krijgen in de potentiële match en compatibiliteit van een kandidaat, zodat u met volle zekerheid kunnen zeggen dat we de perfecte persoon vinden die de organisatie naar ongekende hoogten zal leiden.

Door middel van assessments kunnen werkgevers de verborgen talenten en vaardigheden van kandidaten identificeren die mogelijk niet direct zichtbaar zijn in een cv of sollicitatiegesprek. Dit krachtige instrument stelt hen in staat om de unieke sterke punten van elke kandidaat te ontdekken en nauwkeurig te beoordelen of deze perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van de functie. Niet alleen bieden assessments de mogelijkheid om verder te kijken dan oppervlakkige informatie, maar het onthult ook de ware potentie van elke kandidaat. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we niet alleen de meest gekwalificeerde persoon selecteren, maar ook degene die beschikt over die bijzondere eigenschappen en vaardigheden die een buitengewone impact kunnen hebben!

Dankzij een goed gestructureerd assessmentproces kan kostbare tijd bespaard worden, doordat het u in staat stelt om de meest geschikte kandidaten te identificeren en de focus te leggen op degenen die perfect passen bij zowel de functie als de organisatiecultuur. Dit efficiënte proces voorkomt verspilling van tijd en middelen die anders zouden worden besteed aan het interviewen van ongeschikte kandidaten. Door de juiste kandidaten op een doeltreffende manier te selecteren, kunnen we onze inspanningen concentreren op diegenen die het grootste potentieel hebben om te excelleren, waardoor we de kans op het vinden van de ideale match aanzienlijk vergroten.

Met behulp van assessments worden waardevolle inzichten verkregen in het potentieel van een kandidaat om werkelijk succesvol te zijn in de functie. Door het afnemen van gerichte tests en opdrachten kunnen werkgevers de geschiktheid van kandidaten voor de specifieke functie nauwkeurig beoordelen en beter voorspellen hoe zij zullen presteren. Dit zorgvuldige proces biedt ons de mogelijkheid om verder te kijken dan oppervlakkige beoordelingen en daadwerkelijk de vaardigheden, capaciteiten en potentie van elke kandidaat te meten. Door het beoordelen van de prestaties op een objectieve en gestructureerde manier, kunnen we met vertrouwen de kandidaten selecteren die het grootste potentieel hebben om uit te blinken in de functie, waardoor we de kans op een succesvolle match vergroten.

Baanbrekend en betrouwbaar, assessments bieden werkgevers een gestandaardiseerde en objectieve benadering bij het beoordelen van de vaardigheden, competenties en capaciteiten van kandidaten. Dit waardevolle instrument speelt een cruciale rol in het verminderen van subjectieve beoordelingen en vooroordelen, waardoor een eerlijke vergelijking tussen kandidaten mogelijk wordt gemaakt. Door te vertrouwen op een gestandaardiseerde beoordelingsmethode, kunnen we consequent en onbevooroordeeld de prestaties en potentie van elke kandidaat evalueren. Dit resulteert in een eerlijk en rechtvaardig beoordelingsproces, waarbij de beste kandidaten objectief worden geïdentificeerd en geselecteerd op basis van hun werkelijke capaciteiten.

Interesse in een van onze Assessments?