Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Of ben je bezig met solliciteren en wil jij je graag wat inlezen? Wat je reden ook is dat je dit blog leest maakt niet uit: iedereen zou er iets aan kunnen hebben.

Lees verder en kom erachter wat je vooral niet moet doen tijdens je sollicitatiegesprek…

Te laat komen

Dit spreekt misschien voor zich, maar het komt best vaak voor. Zorg ervoor dat je ruim op tijd vanuit huis vertrekt. Probeer het zo in te plannen dat je ongeveer 10 minuten van te voren aanwezig bent. Dreig je toch te laat te komen? Bel dan eventjes naar het bedrijf.

Ongepaste kleding dragen

Probeer voordat je het gesprek hebt jezelf te verdiepen in de dresscode. Is deze strak in pak? Of mag het juist een beetje casual zijn? Kun je geen informatie vinden of kom je er niet uit? Neem dan even kijkje naar ons andere blog “Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek “ 😉

Een verkeerd beeld op social media

Neem is een kijkje op jouw social media accounts en zoek jezelf eens op Google. Het zou prettig zijn als er niet al te veel gênante foto’s uit het verleden opduiken. Je wilt liever geen ongemakkelijke gesprekken toch?

Je telefoon aan laten

Op de trilstand zetten is niet genoeg. Want als hij eenmaal af gaat, kan hij toch wel erg storen. En daarbij geeft dit ook niet een goede indruk op degene met wie jij een gesprek hebt. Neem dus het zekere voor het onzekere en zet hem lekker uit.

Geen vragen stellen

Durf te vragen, graag zelfs! Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent. Vraag bijvoorbeeld naar de werksfeer of vraag of er beschreven kan worden hoe een typische werkdag eruit ziet. Interesse tonen is altijjd goed!

Onvoorbereid zijn

Last but definitely not least, wees voorbereid. Weet wat de functie precies inhoudt. Je kunt ook eens wat vragen opzoeken die misschien gesteld kunnen worden en geef daar voor jezelf antwoord op.

Viel best mee toch? Doe deze dingen vooral niet en je zult waarschijnlijk een leuk en goed gesprek tegemoet gaan. Veel succes!