De manieren hoe te solliciteren zijn in de afgelopen jaren eindeloos geworden. De handgeschreven motivatiebrief met een kopie van het cv is verleden tijd. Met één druk op de knop solliciteren via LinkedIn, de leukste baan in jouw buurt vinden via Google Jobs of gewoon in DM’s sliden via Insta om te solliciteren: het kan tegenwoordig allemaal.

Welke manier je ook kiest, je wilt waarschijnlijk zoveel mogelijk kans maken op die ene baan. Omdat wij als recruitment bureau dagelijks vele sollicitaties ontvangen en veel mensen actief benaderen, zien wij vele vormen van sollicitaties voorbij komen. Dat bracht de vraag omhoog: wat is beter, je cv sturen zonder motivatiebrief of een goede motivatiebrief schrijven en die zonder cv droppen?

Onze Recruitment Consultants geven je weer hun ongezouten mening. Let’s go!

 

 

Maarten: “Liever een cv zonder motivatiebrief. De sollicitatie laat al een zekere motivatie zien! De rest hoor ik graag in een gesprek.

 

 

Marcel: “Ik ben ouderwets 😊….. alleen cv is voldoende. Die moet dan wel goed geschreven en volledig zijn.

 

 

Charlaine: “Een cv zonder motivatie. Al zou ik graag de steekproef een keer uitvoeren en de resultaten onder de loep nemen. Er komt vast uit dat we onbewust veel te veel aannames doen op basis van alleen een cv. Wat vaak wel ontbreekt in zowel een motivatie als een cv, is het doel van een kandidaat. Niet alleen de motivatie voor een bepaalde rol is belangrijk, maar ook waarom je dat wilt, op welke manier past dat bij diegene? Waar zie je jezelf op de langere termijn? Dat hoeft niet eens waargemaakt te worden, het gaat erom dat je erover nagedacht hebt en of een bepaald bedrijf jou daar bij kan helpen, of juist niet.

 

 

Camiel: “Cv zonder motivatie…….Op zich moet een cv (in eerste instantie) voor zich spreken dan heb ik geen motivatie brief nodig. Deze motivatie moet natuurlijk wel duidelijk worden in het gesprek.

 

 

Claudia: “Als je een heel beknopt cv hebt dan is een motivatie brief handig. Ook als je een stap wilt maken naar een geheel andere branche en je wil uitleggen waarom je veel affiniteit daarmee hebt, is een uitgebreidere motivatie handig. Anders gewoon enkel je cv, die motivatie lees ik daar wel uit of blijkt uit het gesprek.

 

 

Gerco: “Zoals de markt nu werkt, moet ik een cv hebben en dan maar zonder brief. Persoonlijk zou ik het andersom best leuk vinden.

 

Zo, weer wat wijzer. Toch dat cv zo compleet en helder mogelijk schrijven en dan die motivatiebrief in meeste gevallen laten zitten. Heb je nog vragen? Klik gerust op één van de namen van onze collega’s hierboven, kom je op het LinkedIn-profiel van de betreffende consultant. We helpen je graag verder!

Fijne werkweek,

Tim

 

PS ook onze vorige blogs lezen? Snel snel.. klik hier!