Meeste van ons moeten ons cv ‘afstoffen’ op het moment dat je weer gaat solliciteren. Hoe zag hij er ook alweer uit? En niet vergeten je laatste ervaringen toe te voegen! De Talent Sourcers van Kunneman & Vandenbroek zien dagelijks honderden (serieus!) cv’s voorbij komen. Zij zijn de onmisbare link tussen jouw als sollicitant en onze Recruitment Consultants. Een bult kennis om “U” tegen te zeggen, zeg maar 😉

Dus, ik vraag het hen: hoe maak ik het perfecte cv om de meeste kans te maken op mijn droombaan?

 

 

Kristel: “Schrijf je cv op een vacature. Dit betekent niet elke keer een heel ander cv, maar wel dat je wanneer het nodig is op bepaalde zaken de nadruk legt. Wees uitgebreid in je werkzaamheden, dit kan doorslaggevend zijn op jouw geschiktheid voor een functie.

 

 

Lisanne: “Zorg voor een kort en bondig / overzichtelijk cv. Dit maakt het voor een lezer ‘prettig’ om jouw cv te lezen, en dit draagt bij aan hoe snel / vaak je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. En.. blijf in een gesprek vooral jezelf! Als je aangenomen wordt en begint met werken, wil je ook jezelf zijn dus start daarmee in het kennismakingsgesprek 😊”

 

 

Merel: “Zorg voor een duidelijke opbouw en een representatieve foto in je cv! Zet je opleidingen altijd bovenaan en schrijf je werkzaamheden kort maar duidelijk uit. Staat jouw cv op een jobboard met je contactgegevens? Ga er dan ook vanuit dat je gebeld kan worden door je potentiële nieuwe werkgever en neem op de juiste manier op (niet alleen met ‘Hallo’).

 

 

Joy: “Zorg dat je cv compleet is, het is zo zonde als niet al je werkervaring, vaardigheden en/of opleidingen te zien zijn. Je weet nooit wat de doorslag kan geven! Zorg dat je cv er gestructureerd uit ziet, dan kunnen wij daar meer uithalen dan je misschien zou verwachten.”

 

Zo, dank dames! Wat een goede tips weer.

Resumé:

  1. Maak of laat je inspireren (lees: jat!) door een overzichtelijk design voor je cv. Online is genoeg te vinden!
  2. Beschrijf je huidige en voorgaande functies duidelijk en voorzie van belangrijkste taken.
  3. Zet je genoten opleidingen en cursussen altijd voor je werkervaringen.
  4. Vergeet niet een representatieve foto toe te voegen (herinner je dit…)

Meer weten? Onze Talent Sourcers beantwoorden jouw vraag graag – vindt ze op LinkedIn en stuur een bericht!

Tot volgende week,

Tim