Over het algemeen hebben de meeste mensen wel een idee wat ze op hun cv willen (en moeten) zetten om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Maar goed, het blijft toch soms lastig. Want vertel je teveel, wordt het langdradig. Vertel je te weinig, mist de lezer van je cv wellicht aanknopingspunten. Daarom stel ik de vraag aan de experts, waar letten zij op in een cv. Kun jij na het lezen direct je cv even checken: met deze tips is die droombaan wellicht dichterbij dan je denkt!

 

 

Marcel: “Tja, dat is eigenlijk verschillend. Kan soms liggen aan de functie, of de organisatie waar we voor zoeken. Over het algemeen: waar woont iemand, is er sprake van een logisch carrièreverloop, wat is de actuele relevante werkervaring. En of iemand niet teveel een jobhopper is. Met switchen is niets mis, maar door mijn ervaring heb ik wel geleerd hoe ik een cv moet lezen van iemand die in 1 jaar 3 banen heeft gehad 😉

 

 

Camiel: “Ik kijk eerst naar de opleiding(en). Dan het verloop van iemands carrière, inhoud van functies en de plaats waar het werk werd uitgevoerd. Eventuele certificeringen en motivatie volgen daarna……….

 

 

Gerco: “De logische opbouw en of het laat zien wat ik en mijn klant willen (moeten) zien.

 

 

Maarten: “1. werkervaring, 2. opleiding, 3. opmaak en 4. foto!

 

 

Charlaine: “Foto, woonplaats, opleiding en dan door naar de huidige functie.

 

 

Claudia: “Ik let op een cv hoe iemand zich presenteert, dus ook op een foto of een persoonlijke introductie maar ook hoe iemand bepaalde keuzes maakt.

 

Kijk! Daar hebben we wat aan. Als ik dit mag opsommen, kom ik op het volgende:

  1. Zet op je cv een foto. Zorg voor een representatieve foto. Eentje met een glimlach doet het altijd goed (tips).
  2. Zorg dat je adresgegevens op je cv staan.
  3. Een logische opbouw van je werkervaring met kort en bondig uitgelegd wat je precies doet is cruciaal.
  4. Vergeet je opleidingen en certificeringen niet te vermelden. En ook niet of je ze gehaald hebt 😉

Succes en tot volgende week,

Tim