Het afgelopen jaar heeft COVID-19 behoorlijk wat teweeg gebracht. Vanwege de pandemie zijn in eerste instantie behoorlijk wat mensen zonder werk komen te zitten, het vertrouwen in de economie blijft toch hoog. We spreken met onze Talent Sourcers over de impact die zij hebben gemerkt binnen hun werk.

Een verandering in de arbeidsmarkt is logischerwijze een factor die voor ons direct merkbaar is: zijn er weinig mensen beschikbaar voor een nieuwe baan, wordt de zoektocht uitdagender. Zijn er veel mensen beschikbaar voor een nieuwe baan, ontvangen wij veel sollicitaties en is het maken van de juiste match voor al die sollicitanten een uitgebreider werk.

Hieronder lees je hoe Merel, Kristel, Lisanne en Joy het contact met kandidaten voor een nieuwe baan de afgelopen periode hebben zien veranderen (of niet!)…

 

 

Merel: “Wat mij opvalt is dat kandidaten veel meer keuze hebben in aanbod, en er voor ons dus meer concurrentie is. Ik krijg vaker te horen dat kandidaten bijvoorbeeld al met 2 of 3 andere partijen in gesprek zijn of nét een nieuwe baan hebben. Ook als wij een kandidaat verder in procedure hebben en er volgt een aanbieding, dan vind ik het opvallend meer gebeuren dat kandidaten het aanbod nog met een ander aanbod gaan vergelijken. Er is voor de kandidaat dus meer keuze. Sollicitaties zijn zeker meer geworden. En beter van kwaliteit!

 

 

Kristel: “Ik merk dat kandidaten beter en sneller reageren. Wellicht door het vele thuiswerken? Ik merk dat veel mensen ondanks corona echt wel open staan voor een stap. Hoeveelheid sollicitaties stijgt en de kwaliteit van de sollicitaties wordt steeds beter. Daar zijn we erg blij mee!

 

 

Lisanne: “Ik spreek kandidaten voornamelijk via LinkedIn / mail. Voor mijn gevoel zijn we wel enorm omhoog geschoten in de afspraken. Nu de sollicitatiegesprekken digitaal zijn en niet meer op kantoor, lijkt de drempel toch lager voor kandidaten. Zoveel mensen zijn, ondanks de berichtgeving in de media, toch op zoek naar een nieuwe baan. Regelmatig met erg veel enthousiasme.

 

 

Joy: “Ik moet natuurlijk toegeven dat ik pas een paar weken aan de slag ben bij Kunneman & Vandenbroek. Ik kan me echter voorstellen dat wegens COVID-19 het contact met kandidaten enorm gedigitaliseerd is. Ondanks deze digitalisering heb ik bewondering voor de communicatie en de manier waarop al het contact met zowel klant als kandidaat persoonlijk blijft in dit bedrijf.

 

Veel sollicitaties dus en veel vertrouwen in een overstap naar een nieuwe werkgever. Dit is een goed teken want in deze trend zien we een weerspiegeling van de Nederlandse economie. Dank dames voor jullie input!

Tot volgende week!

TvEB