In week 2 gaan we iets meer de inhoud in. Als recruitmentbureau ontvangen wij al meer dan 20 jaar elke week sollicitaties. Eerst op papier en per fax, nu vrijwel enkel digitaal. Een sollicitatie kan begeleidt worden door een motivatiebrief. De één doet het wel, de ander niet.

Aangezien wij werven voor partners, is het de consultant van Kunneman & Vandenbroek die op basis van de sollicitatie een eerste beslissing neemt of jij eventueel past op de openstaande vacature. Wel zo belangrijk dus om die eerste selectie goed door te komen. Maar wat is de waarde precies van een motivatiebrief voor de Recruitment Consultants van Kunneman & Vandenbroek? Lees snel verder, de meningen zijn nogal verdeeld namelijk! 🙂

 

 

Claudia trapt af: “Als je een CV hebt dat wellicht niet naadloos aansluit op de functie, dan is een motivatiebrief zeker handig. Ik wil dan graag terug zien waarom je van mening bent dat jouw profiel toch geschikt is voor een functie. Dit onderbouwen met praktische voorbeelden maakt het voor mij dan helemaal compleet. Bijvoorbeeld als je in de horeca hebt gewerkt, hou je vaak van sociale contacten en werk je over het algemeen graag klantgericht. Verwerk deze aspecten in je brief indien deze ‘skills’ van belang zijn voor de functie waar je op solliciteert.

 

 

Charlaine geeft haar mening zoals ze haar motivatiebrief wenst: “Kort en krachtig, to the point. Geen algemeenheden alsjeblieft, maar juist met een verwijzing erin naar die ene specifieke functie of organisatie. Dan begrijp ik je punt des te sneller!

 

 

Maarten sluit zich aan bij de mening van Charlaine hierboven: “Hou de brief kort en direct en probeer elke zin raak te laten zijn. Een motivatiebrief biedt de mogelijkheid om ook de persoonlijke klik te lezen. Los van dat het cv mij informatie moet geven, kan een motivatiebrief zo zeker een mooie, persoonlijke aanvulling zijn.

 

 

Gerco kan de waarde van een motivatiebrief ook onderschrijven, zij het op de juiste wijze: “Een onderbouwing vind ik in de regel belangrijker en vaardigheden inzetten in plaats van enkel focus hebben op schoolprestaties. Een goede brief bevat geen fouten, betreft ABN en geen chattaal, geeft een onderbouwing en valt op een bepaalde manier op!

 

 

Camiel haalt zijn informatie uit andere dingen: “Ik hecht niet heel veel waarde aan een motivatiebrief. Het is vaak een loftrompet / ode aan zichzelf. Wanneer je toch een motivatiebrief wil schrijven, laat dan merken dat je de vacature (goed) hebt gelezen en kom met feiten: waarom pas jij zo goed op de vacature?

 

 

En last but not least, de mening van Marcel: “Een motivatiebrief heeft mijns inziens enkel echt zin als je een zijstap wilt maken in je carrière. Dus, je solliciteert op een rol die niet aansluit bij je opleiding of/en ervaring. Of voor een starter, die heeft natuurlijk geen of weinig ervaring en kan met een brief zeker een stukje persoonlijkheid en motivatie laten blijken. Onderbouw goed waarom je iets wil en waarom je denkt dat je het kan, dan kan ik er ook weer iets mee!

 

Zo, weer wat wijzer geworden? Belangrijk dus om je motivatiebrief to the point te houden en vooral de link tussen jouw opleiding, ervaring en/of interesse duidelijk te maken. Dan kan een brief ter begeleiding van je cv zeker een aanvullende waarde hebben!

Tot volgende week,

Tim