Last van pesten op het werk of merk je dat een collega aan het pesten is? Ben je benieuwd wat je eraan kunt doen en wat de effecten van pesten kunnen betekenen op het werk? Lees dan vooral verder, want het komt vaker voor dan we denken en daar moeten we iets aan doen….

Pesten of plagen?

Het kan in het begin best lastig zijn om het verschil van pesten en plagen in te zien, maar je zult er vrij snel achter komen. Plagen is grappig en dan bedoelen we niet voor degene die aan het plagen is, maar voor degene die geplaagd wordt. Als dit niet het geval is wordt het al snel pesten. Plagen gaat heen en weer, waar het bij pesten meer eenrichtingsverkeer is. Het pesten is gericht op een individu of een bepaald groepje. Wanneer iemand geplaagd wordt en aangeeft dit niet fijn te vinden, is het de bedoeling dat het stopt. Als dit niet het geval is, dan is het pestgedrag.

Hoe herken je pestgedrag?

Wanneer een collega structureel belachelijk wordt gemaakt of in de maling wordt genomen is het pestgedrag. Als je dit merkt, observeer dan de houding en uitstraling van degene die gepest wordt. Hieraan kun je goed zien of iemand het grappig vindt of juist helemaal niet. Pesten hoeft niet alleen bespotten te betekenen. Denk ook aan: roddelen, buitensluiten, intimidatie, zinloze taken uitvoeren of dreigen met naar een manager te stappen wanneer iemand een foutje heeft gemaakt.

De effecten van pesten

Pesten kan serieuze gevolgen hebben. De gepeste collega kan zich gaan ziekmelden, omdat hij of zij zich machteloos en niet veilig op het werk voelt. Ook kan de collega een slechte nachtrust hebben, omdat hij of zij angstig is wat er de volgende dag zal komen en niet naar het werk durft te komen. Pesten op het werk kan zelfs tot een burn-out leiden.

Wat kun jij eraan doen?

Wanneer je zelf al op de pester bent afgestapt maar dit niet geholpen heeft, kun je naar een vertrouwenspersoon gaan. Deze kan proberen te bemiddelen. Als dit niet helpt, kun je proberen in een document of een notitieboek vast te leggen wat en wanneer er iets gezegd is en door wie. Stap hiermee naar je leidinggevende en laat hem of haar het verder oplossen. Probeer de pester niet te vermijden, maar groet hem of haar juist. Het kan lastig zijn, maar op deze manier straal je kracht uit!

Probeer actie te ondernemen, want het is erg belangrijk dat er iets aan gedaan wordt. Wacht er ook niet te lang mee, probeer het zo snel mogelijk aan te pakken. Uiteindelijk moet de gepeste collega zich weer fijn en veilig voelen in zijn of haar werkomgeving.

Jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten!