Skip to main content

Charlaine:

Salaris is veel belangrijker in de eerste fase dan misschien gedacht wordt. Kandidaten denken vaak dat ze er in goed overleg wel uit kunnen komen, maar als een opdrachtgever iemand meteen ‘te duur’ vindt gaan ze veel kritischer naar het cv kijken. Heb je dan een opleiding niet afgerond dan wordt dat meteen een minpunt. Terwijl er bij een lager salaris wellicht eerder over te praten valt.

Daarnaast kijken opdrachtgevers in mijn ervaring vaak vooral naar het stukje communicatie vanuit ons, de samenvatting in het gespreksverslag. Waarom zien wij de match? Welke aanknopingspunten zijn er met de vacature? Juist daar maken wij als bureau vaak het verschil. Ik heb al zoveel kandidaten gehad die op basis van cv geen schijn van kans maakten, door mijn persoonlijke gesprek met de kandidaat zag ik juist alle overeenkomsten. Middels een gesprekverslag en mondelinge toelichting krijg je zo iemand dan wel op gesprek.

En vaak is zo’n onlogische match dan juist een topper!

Maarten:

Als je direct solliciteert, kom je vaak op een stapel cv’s bij iemand die verantwoordelijk is voor de verwerking van die cv’s. Jij als sollicitant weet op voorhand niet of die persoon denkt in mogelijkheden. Wellicht is zijn of haar enkele taak het afvinken van hokjes qua inhoud van de cv’s. Wij kijken natuurlijk niet enkel naar een cv, maar naar wat jij als mens wil. Waar ligt je passie, wat wil je juist niet en wat wel. En welk soort bedrijf past bij jou als persoon. Die match maken is het leukste wat er is en toch een groot verschil met menig HR-afdeling…. regelmatig is recruitment voor hen gewoon een ’taak’ erbij!

Claudia:

Ik let bij het lezen van een cv hoe iemand zich presenteert, dus ook op een foto of een persoonlijke introductie. Hoe maakt iemand bepaalde keuzes en waarom, dat is interessant om te weten en zegt veel over een persoon. Aangezien wij samenwerken met heel veel organisaties, is de kans dat wij de mogelijkheid voor jou herkennen bij de juiste werkgever groter dan dat je zelf gaat solliciteren. Al die inside information heb je simpelweg niet!

Gerco:

Veelal dezelfde zaken ja! Logische opbouw, staan de zaken erin die er toe doen. Een hobby is leuk en soms belangrijk, maar een cv zonder vermelding van een diploma of geboortedatum snap ik nooit zo goed. En reken maar dat dit bij een directe sollicitatie van jou door een mogelijk nieuwe werkgever helemaal niet begrepen wordt.

Marcel:

Dat mag ik hopen. Als er niet aan wordt voldaan op één of twee punten, schrijf ik dat direct in een gespreksverslag. Zo kent een partner ook de ins- en outs van een cv.

Camiel:

Wij als recruitmentbureau baseren onze match op de eisen die een opdrachtgever stelt. Natuurlijk kun je na een persoonlijk gesprek met een kandidaat wel door zaken heen kijken. Zo wordt een ogenschijnlijk ongeschikte kandidaat toch ineens geschikt. En dat is het leukst, ook voor de kandidaat!

Dus de voordelen van een recruitmentbureau op een rijtje:

  1. Een recruitmentbureau kijkt verder dan alleen een cv. Juist de kwaliteiten van een kandidaat die mondeling worden toegelicht kunnen uiteindelijk leiden tot een match.
  2. Recruitmentbureaus zien eerder de mogelijkheden dan een normaal bedrijf. Bovendien heeft een recruitmentbureau inside info waar je anders niet aan komt.
  3. Een recruitmentbureau kijkt door de hokjes heen en kan daardoor een ogenschijnlijk ongeschikte kandidaat geschikt maken.

Met deze samenvatting ben jij klaar om de voordelen van een recruitmentbureau in het echt te ervaren. Bekijk onze openstaande vacatures op de website of bekijk onze LinkedIn pagina!