Skip to main content

Tip 1:

Breng alles zo positief en eerlijk mogelijk. Indien je een bepaalde opleiding niet behaald hebt, zet het dan niet zo neer op je cv alsof dat wel zo is. Dat kan alleen maar voor teleurstellingen zorgen. Heb je wat langer over een opleiding gedaan? Zet het erbij, een druk sociaal leven of i.c.m. een drukke baan zegt ook veel over je als persoon. Bijvoorbeeld dat je al vroeg zelfstandig was.

Tip 2

Vertel duidelijk in je cv wat en hoe jij het hebt gedaan per functie, vooral bij de laatste 2 werkgevers. Deze zijn vaak het meest relevant, het is immers je laatste ervaring en dat zegt het meest over hoe jij nu bent als persoon en als collega.

Tip 3:

Schrijf je cv op een functieprofiel. Als je taken hebt gedaan uit het functieprofiel, vermeld die ook in je cv. Hierdoor creëer je herkenbaarheid, ook bij recruiters die minder inzicht in een functie hebben. Zo kan er eerder een match zijn.

Tip 4:

Gebruik een goede template voor je cv, deze staan genoeg online. Gebruik een leuke professionele foto. En last but not least: benader een gesprek via Teams of Zoom net zo serieus als op kantoor.

Tip 5:

Communicatie is de sleutel als ik jou goed wil helpen dan heb ik de juiste informatie nodig. Dus doe je niet anders voor dan je bent en wees eerlijk in je wensen/kennis en kunde. 

Tip 6:

Bereid je voor, stel vragen, overschat het gesprek liever dan onderschatten.

Met deze tips ben je klaar om te solliciteren zonder zorgen! Durf je het aan? Bekijk dan nu onze openstaande vacatures op de website. Ook kan je onze Recruitment Consultants bereiken op LinkedIn.