Skip to main content

1: RPO bespaart kosten

Allereerst is RPO gunstig omdat het een bedrijf kosten zal besparen. Er hoeft geen geld meer uitgegeven te worden aan allerlei wervingsprocessen. Er wordt een recruitment scan uitgevoerd waarin bepaald wordt hoeveel uur er nodig zal zijn voor het bereiken van het gewenste resultaat. Daarna krijg je een team van professionals die onder andere wervingscampagnes opzetten, functieanalyses uitvoeren, doelgroepen bepalen en de juiste communicatiemiddelen inzetten. Al deze diensten worden ter beschikking gesteld tegen een vast uurtarief. Je betaalt dus per uur en niet een werving fee per kandidaat.

2: Uitgebreide kennis

Onze RPO-dienst heeft de beste recruiters in huis. Doorgewinterde consultants die al jaren in het vak zitten en precies weten wat zij doen. Zodra je een RPO-traject aangaat komen onze ervaren consultants met jou in contact en maak je gebruik van hun jarenlange kennis in het vakgebied. Dit betekent dat zij met hun uitgebreide kennis je bedrijf en de doelgroep gaan onderzoeken. Er mag vanuit gegaan worden dat alleen de beste kandidaten worden geworven voor de organisatie. We gaan tenslotte voor een langdurig partnership en staan voor een gezamenlijk belang.

3: Efficiënte werving

Als je een RPO-traject aanschaft wordt er een team van arbeidsmarkt professionals ter beschikking gesteld. Zij zullen tot het uiterste gaan om de ideale kandidaten voor een bedrijf te werven en hebben de juiste kennis in huis om dit te realiseren. Met behulp van de nieuwste technologieën en strategieën wordt het beste talent binnengehaald en krijgt het bedrijf alleen een selectie van topkandidaten te zien.

4: Gerichte selectie

Dankzij geavanceerde screening- en beoordelingsmethoden zorgen de diensten ervoor dat de kandidaten op meerdere vlakken worden beoordeeld. Elk bedrijf heeft zijn eigen cultuur, wensen en eisen. Deze methoden zorgen dat de kandidaten ook op deze aspecten worden gescreend. Zo krijgt het bedrijf alleen de kandidaten geworven die naadloos binnen het bedrijf passen.

5: Soepele integratie

Naast het werven en selecteren van de beste kandidaten zorgt RPO er ook voor dat de nieuwe medewerkers volledig worden geïntegreerd. Vanaf het eerste gesprek tot de eerste werkdag is het team volledig betrokken. Zij hebben de volledige verantwoordelijkheid over de kandidaten en zullen zorgen dat het hele wervingsproces bij het bedrijf wordt overgenomen. Daar hoort dus ook de integratie van een kandidaat bij.

6: Flexibiliteit

Recruitment Process Outsourcing kan voor elke organisatie aangepast worden. Het is namelijk flexibel in de uitvoering. Elk bedrijf heeft andere behoeften en de diensten spelen hier feilloos op in. Zo kan het wervingsproces volledig of deels uitbesteed worden en zijn er verschillende marketing-diensten waaruit gekozen kan worden. Daarbij is het mogelijk om nog op of naar beneden te schalen binnen het traject. De flexibiliteit zorgt er voor dat elk bedrijf een passende oplossing krijgt.

7: Employer Branding

Binnen het RPO-team dat een bedrijf gaat helpen zit een ervaren Arbeidsmarktmarketeer. Deze professional heeft ervaring met Employer Branding en kan dit soepel toepassen op elke organisatie. Een bedrijf hoeft zich dus geen zorgen te maken over het aantrekken van kandidaten via social media. Het team zorgt dat de beste kandidaten aangetrokken worden door middel van Employer Branding.

Recruitment Process Outsourcing neemt dus voornamelijk zorgen weg voor een organisatie. Het zorgt ervoor dat het volledige wervingsproces in handen komt van ervaren mensen die er raad mee weten. Onder de naam van een bedrijf gaan deze personen aan de slag met hun uitgebreide kennis. Daarnaast is het kostenbesparend en flexibel in de omgang. De opties zijn variërend en eindeloos. Voor elk bedrijf is er wel een passende oplossing.

Ben je geïnteresseerd in Recruitment Process Outsourcing? Hieronder vind je de link naar onze informatiepagina. Neem vooral contact op bij interesse. Bekijk ook onze LinkedIn om een eerste indruk van Employer Branding te krijgen.