Skip to main content

Research

Je zou eens op internet kunnen kijken naar hoe de mensen die het beroep doen waar jij op solliciteert zich kleden, hierdoor krijg je er zeker een beter beeld bij. Het is echter wel belangrijk dat jij je zelfverzekerd en comfortabel voelt in je kleding. Probeer daarom dan ook dicht bij jezelf te blijven.

 

Wat trek ik aan?

Een nette broek of rok met een mooi overhemd of een mooie blouse is eigenlijk altijd een goede keuze. Check je outfit voor de spiegel nog even op kreukels. Pak indien nodig je strijkijzer er even bij. Let op met stofjes waar snel kreukels en plooien in gaan zitten. Omdat jij tijdens jouw sollicitatiegesprek waarschijnlijk zit, kan het zijn dat jouw blouse gekreukt is wanneer je uiteindelijk opstaat om afscheid te nemen. Dat staat een beetje slordig en dat zou zonde zijn.

Last but not least

Wil jij graag sneakers aantrekken tijdens jouw sollicitatiegesprek? Dat kan! Check dan eerst even of dat past bij de functie waarvoor jij solliciteert. Met loafers, herenschoenen, of bijvoorbeeld pumps zit je altijd goed. Als je ervoor kiest om make-up te dragen zorg er dan voor dat je het subtiel aanbrengt, less is more.

Als je deze stappen hebt ondernomen kan jij antwoord geven op de vraag ‘Wat trek je aan naar sollicitatie?’ Bovendien zie je er zeker geweldig uit voor je sollicitatiegesprek. Wij wensen jou veel succes. You got this! Mocht je nog vragen hebben of ben je benieuwd naar Kunneman & Vandenbroek? Neem dan contact met ons op of check onze LinkedIn pagina!