Skip to main content

Onze Recruitment Consultants geven je weer hun ongezouten mening. Let’s go!

Maarten:

Liever een cv zonder motivatiebrief. De sollicitatie laat al een zekere motivatie zien! De rest hoor ik graag in een gesprek.”

Marcel:

Ik ben ouderwets 😊….. alleen cv is voldoende. Die moet dan wel goed geschreven en volledig zijn.

Charlaine:

Een cv zonder motivatie. Al zou ik graag de steekproef een keer uitvoeren en de resultaten onder de loep nemen. Er komt vast uit dat we onbewust veel te veel aannames doen op basis van alleen een cv. Wat vaak wel ontbreekt in zowel een motivatie als een cv, is het doel van een kandidaat. Niet alleen de motivatie voor een bepaalde rol is belangrijk, maar ook waarom je dat wilt, op welke manier past dat bij diegene? Waar zie je jezelf op de langere termijn? Dat hoeft niet eens waargemaakt te worden, het gaat erom dat je erover nagedacht hebt en of een bepaald bedrijf jou daar bij kan helpen, of juist niet.

Camiel:

Cv zonder motivatie…….Op zich moet een cv (in eerste instantie) voor zich spreken dan heb ik geen motivatie brief nodig. Deze motivatie moet natuurlijk wel duidelijk worden in het gesprek.

Claudia:

Als je een heel beknopt cv hebt dan is een motivatie brief handig. Ook als je een stap wilt maken naar een geheel andere branche en je wil uitleggen waarom je veel affiniteit daarmee hebt, is een uitgebreidere motivatie handig. Anders gewoon enkel je cv, die motivatie lees ik daar wel uit of blijkt uit het gesprek.”

Gerco:

Zoals de markt nu werkt, moet ik een cv hebben en dan maar zonder brief. Persoonlijk zou ik het andersom best leuk vinden.

Zo, weer wat wijzer. Toch dat cv zo compleet en helder mogelijk schrijven en dan die motivatiebrief in meeste gevallen laten zitten. Solliciteren zonder motivatiebrief is dus zeker mogelijk. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op of benader één van onze medewerkers op LinkedIn. We helpen je graag verder!