Skip to main content

De Recruitment Consultants van Kunneman & Vandenbroek spreken dagelijks mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Daarom geven zij je hieronder de tips om het uur voor je gesprek zo nuttig mogelijk te gebruiken!

Gerco:

Zorg in ieder geval dat je dit doet voor het gesprek begint: website(s) bekijken, gesprekspartner online bekijken, vragen opschrijven voor het gesprek. En vergeet niet tijdens het gesprek notities maken. Dit geldt trouwens voor beide partijen!

Claudia:

Goede voorbereiding is; het bestuderen van de vacature, van de organisatie, eventueel de branche en/of andere relevante zaken. Vergeet ook niet op voorhand de vragen op te schrijven die voor jou van belang zijn, bijvoorbeeld hoe ziet er een inwerktraject eruit? Tenslotte, vergeet niet je gesprekspartner op te zoeken op LinkedIn.

Maarten:

Bekijk het LinkedIn-profiel van je gesprekspartner. Lees je in, in het bedrijf en elkaars werkverleden. Dit kan enkel bijdragen aan een goed gesprek.

Charlaine:

Cappuccino klaarzetten en de mindset dat het sowieso een leuk gesprek gaat worden.

Marcel:

Weet met wie je het gesprek voert en neem het functieprofiel door. Op deze manier start je het gesprek met een voorbereid gevoel en juist dat kan er maar zo eens voor zorgen dat het een prettig gesprek gaat worden!

Camiel:

Zorg dat je een aantal, liefst 3, goede, inhoudelijke vragen hebt over de vacature en het bedrijf waar je wilt gaan werken. Kun je geen vragen bedenken? Zoek op Google naar ‘goede vragen sollicitatiegesprek‘ en je hebt bingo. Dit gesprek is de eerste mogelijkheid om binnen te komen. Jij als kandidaat wil dus ook het liefst zo veel mogelijk informatie. Door vragen te stellen krijg je altijd nog net iets meer info dat je anders had gekregen. Doen dus!”

Dus, 1 uur voor je sollicitatiegesprek doe je…

  1. Ten eerste: begin met het openen van LinkedIn om je gesprekspartner op te zoeken.
  2. Schrijf hierna een aantal inhoudelijke vragen op over de functie, het bedrijf of het vervolg van het traject.
  3. Wanneer je dit hebt gedaan, lees nog één keer het functieprofiel door en..
  4. Dan ben je er klaar voor: succes!