Het de tijd, de hoogste tijd. Na 14 weken van een wekelijkse nieuwe blog nemen we voor nu afscheid. Wat hebben hebben we allemaal gedaan de afgelopen weken? In deze laatste post som ik de belangrijkste take-aways op van deze blogserie. Gewoon om het mooi af te ronden. Zie het als de strik om een cadeautje 🎁

 

  1. Verstuur je een sollicitatie met een motivatiebrief? Schenk de meeste aandacht aan een goed en compleet cv. Wil je meer logica of onderbouwing bieden aan je cv? Doe dat in een spontane motivatiebrief.
  2. De afgelopen periode hebben we geleerd dat solliciteren en kennismaken met elkaar ook prima kan via de camera in je laptop of telefoon. Zorg er wel voor dat je voorbereid klaar zit: notitieblok, glaasje water en gepaste kleding zorgen voor een goede start van een gesprek!
  3. Weet met wie je spreekt! Klik altijd even het LinkedIn-profiel aan van de persoon waar je mee gaat spreken. Het is fijn om van een gesprekspartner te merken dat die geïnteresseerd is, zo laat je snel(ler) een positieve indruk achter tijdens het gesprek.
  4. Zorg altijd voor een logische opbouw van je cv, zoek bijvoorbeeld goede layouts online op. Dit maakt de ‘schriftelijke kennismaking’ zo makkelijk mogelijk en dat helpt ook om aanknopingspunten te zien voor de functie waar jij op reageert.
  5. Vergeet niet een foto op je cv te zetten! Liever niet eentje van je laatste vakantie (inclusief tanktop en zee op de achtergrond) maar gewoon van jouw vrolijke hoofd tegen bijvoorbeeld een witte muur. Je weet wat ze zeggen: ‘een foto zegt meer dan 1000 woorden’
  6. Schrijf jouw vragen voor het kennismakinggesprek op. Je zal zien, als een gesprek leuk verloopt vliegt de tijd en voor je het weet vergeet je die ene belangrijke vraag. Heb je het opgeschreven kun je altijd je voorbereiding erbij pakken en de informatie gaan halen bij je gesprekspartner die voor jou van belang is.
  7. Afspraak is afspraak, als je eenmaal een nieuwe baan hebt kun je ook niet te laat komen. Ook tijdens het proces naar een nieuwe baan toe is het belangrijk afspraken na te komen en helder te communiceren. Zo kom je het snelst bij je doel: die ene gave nieuwe job!
  8. Mocht je via een recruitmentbureau zoals Kunneman & Vandenbroek solliciteren naar een nieuwe baan, realiseer je dat wij van de organisatie de opdracht hebben gekregen een nieuwe collega te vinden. Het is dus eigenlijk precies hetzelfde als direct rechtstreeks solliciteren bij je nieuwe werkgever….. 😉

 

Zo, dat zijn ze. Wil je per punt meer weten? Lees de blogs stuk voor stuk nog eens na. Ik heb geprobeerd met alle input van mijn collega’s goede en prettige leesbare info te geven die ervoor kan zorgen dat jij als sollicitant zo goed mogelijk het proces van solliciteren door komt. We werken zoveel uur van ons leven, kun je maar beter een leuke baan hebben toch!

Zoek je nu iets anders? Kijk eens bij onze vacatures. We zoeken ook voor intern nieuwe collega’s dus zie jij jezelf wel bij Kunneman & Vandenbroek werken, klik hier.

Heb je aan de hand van alles dat we hebben geschreven nog andere vragen? Schroom niet contact met iemand van ons op te nemen via LinkedIn, vragen staat altijd vrij. En bellen kan ook.. 0306304706.

 

Als laatste dan: bedankt voor het lezen van onze blogs en jullie aandacht. Van harte hopen we dat je er iets aan gehad hebt. Wij vonden het in ieder geval enorm leuk onze kennis en ervaringen met jou te delen. Veel succes met solliciteren, geloof in jezelf en alvast een hele fijne zomer gewenst!

Hartelijke groet,

Team Kunneman