De komende weken neem ik je mee voor een kijkje backstage bij Kunneman & Vandenbroek. Speciaal voor jullie, onze lezers, heb ik mijn collega’s het hemd van het lijf gevraagd. Deze vragen geven een kijkje in het dagelijks reilen en zeilen van de Talent Sourcers en Recruitment Consultants. Leuk om te lezen (hoop ik) en wellicht steek je er ook nog wat van op… ze geven namelijk aardig wat tips en tricks prijs!

We trappen deze 15-delige reeks af met onze zeer gewaardeerde collega’s Kristel van Prattenburg, Lisanne Verbeek, Merel van Buitenen en Joy Kunneman. Zij vervullen de rol van Talent Sourcer met verve binnen Kunneman & Vandenbroek. Wat doen ze precies in deze rol? Zij zorgen ervoor dat de juiste kandidaten gevonden worden voor de vacatures waar de Recruitment Consultants voor bezig zijn. Dit doen zij middels verschillende jobboards, LinkedIn, persoonlijke netwerken, eigenlijk via elke plek waar zij denken de perfecte kandidaat te kunnen vinden.

Om deze interview-serie af te trappen, besloot ik hen te vragen wat ze het allerleukste vinden aan hun vak! Lees snel verder voor het antwoord..

 

 

Merel zegt: “Ik vind de diversiteit van mijn vak het leukst. Geen dag is hetzelfde, aan het begin van je werkdag maak ik voor mijzelf een planning wat ik ga doen die dag. Meestal loopt het volledig anders, het is constant schakelen in prioriteiten. Erg leuk! Het allerleukst vind ik toch wel de kick als er een goede match is gemaakt! Daar bedoel ik mee, als ik iemand vind op LinkedIn of op een jobboard en ik denk: Wauw, dat moet hem worden!! En het blijkt dan ook echt een succesvolle match te zijn. Ja, daar ga ik van glunderen!” 

 

 

 

Lisanne vertelde mij het volgende: “Het speurwerk naar de juiste kandidaat 😊!! Ik vind het heerlijk om lekker te struinen op de jobboards.”

 

 

Joy, de nieuwste aanwinst in ons team, kon er ook al iets over vertellen: “Het klantgericht werken. Van nature heb ik veel interesse in mensen en daardoor kan mijn nieuwsgierigheid het niet weerstaan om cv’s door te kijken en op zoek te gaan naar mogelijke fits tussen klant en kandidaat. De kleine successen maken mij trots, omdat ik de kandidaat een stapje verder kan brengen.”

 

 

Kristel, die deze week maar liefst 17 jaar werkzaam is bij Kunneman & Vandenbroek (1 maart 2004!), geniet vooral van de diversiteit: “Het continu bezig zijn met andere vacatures en andere organisaties. Het in contact zijn met verschillende (type) kandidaten en klanten. Dat doet het voor mij!”

Zo, we hebben de start gemaakt. De komende weken gaan jullie nog antwoord krijgen op de vraag waar zij op letten in een cv, wanneer een kandidaat op basis van cv en voorbereiding een goede indruk maakt en nog véél meer!

Stay tuned!

TvEB